Rendezvények, programok a faluban

Megemlékezés az I. és II. világháború áldozatairól

Megemlékezés a falu I. és II. világháborúban elesett áldozatairól. A rendezvény a templomudvarban, az emlékmű előtt kerül megrendezésre minden évben a március 23-ához legközelebb eső vasárnapon, a szentmise után.

A rendezvény időpontja ebben az évben: 2023. március 26.


Pásztortalálkozó

A program időpontja ebben az évben: 2023. május 20.

Búcsú

Az olaszfalui búcsú Szentháromság vasárnapján van, azaz Pünkösd utáni vasárnap.

A program időpontja ebben az évben: 2023. június 4.


Krumpliszüreti Fesztivál

2003 szeptemberében került első alkalommal megrendezésre - hagyományteremtő céllal - az I. Magas-Bakonyi Krumpliszüreti és Művészeti Fesztivál, azaz a Krumplifesztivál. A rendezvény a "krumpli jegyében" zajlik: délelőtt játszóház gyermekeknek, krumplinyomda, krumpliszobrászat, ügyességi játékok, krumpli-TOTÓ, kézműves foglalkozások. Délután néptánc, nemzetiségi dalkörök műsora, musical, helyi iskolások műsora szórakoztatja a rendezvény résztvevőit. Legkisebb, legnagyobb, állati krumpli, krumpli TOTÓ értékelése. Este hírességek, valamint a környék zenészei gondoskodnak a talpalávalóról. A rendezvényen krumpli fajtabemutató látható, valamint krumplis életekből kóstoló várja a vendégeket.
Minden évben sok újdonsággal és meglepetéssel készülünk a nagyérdemű szórakoztatására, például burgonyaszedő-, valamint főzőversennyel. De volt már meglepetés koncert, humorista és sok más érdekesség.

A rendezvény időpontja ebben az évben: 2023. szeptember 2.


Mindenki Karácsonya

A falu közös karácsonyi ünnepsége betlehemesekkel, óvodások, iskolások és a Szivárvány Kamarakórus fellépésével. A program a Vendel szobor mellett kerül megrendezésre minden évben karácsony előtt.

A rendezvény időpontja ebben az évben: 2023. december 16.

Pályázatok

A Bakony a mi otthonunk!Bakonybél Község ÖnkormányzataOlaszfalu csapadékvíz-elvezetés fejlesztése – II. ütemMagyar Falu ProgramOlaszfalu Kék-kereszti bekötő út felújításaHumán szolgáltatások fejlesztéseOlaszfalu csapadékvíz-elvezetésének fejlesztése

Európai Regionális Fejlesztési Alap

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

E-ÖNKORMÁNYZAT PORTÁL