Villax Ferdinánd Általános Iskola


Villax Ferdinánd Általános Iskola


Székhelye: 8414 Olaszfalu, Váci u. 17.
Telefon: 06 88/777 925
Honlap: http://www.villax.hu
E-mail: villaxferdinand@gmail.com
Nyitvatartási idő: hétköznap: 8.00-16.00
Tagintézmény-vezető: Hontai Hajnalka
2009. augusztus 1-től az iskola a Zirc és Környéke Közoktatási Iskolatársulás tagintézménye.
Alapítás éve: 1837

Évfolyamok száma: 6 általános iskolai
Alaptevékenységi köre: Alapfokú nevelés-oktatás, Általános iskolai nevelés-oktatás

Az iskola régi alapítású, 1715-ben már fennállt, hiszen írásos emlékek tanúsítják, hogy ekkor szerződtették az első rektort. 1837-ben Villax Ferdinánd ciszterci apát új iskolát alapított Olaszfaluban. Olyan iskolát adott Olaszfalunak - vagy ahogy ő írta - emelt a nevelésnek 1837-ben, amely abban az időben messze a környéken egyedülállónak bizonyult. Villax pártolta és tisztelte a tudást, a tudományokban való jártasságot, és mindenkinek segített ennek megszerzésében. Modern, korszerű iskolákkal szolgálta a nemzetet. Amikor 199-ben felvetődött a kérdés, hogy ki legyen az iskola névadója szinte egyértelmű volt a válasz: az aki igazán szívügyének tekintette az iskola létrehozását. Azóta viseli az iskola Villax Ferdinánd nevét. 2000. szeptember 30-án Villax Ferdinánd tiszteletére az alapító és névadó bronz szoborportréját állították, illetve avatták fel az iskola előtti parkban, mintegy örök emléket állítva az apátnak.

A tanítás két épületben, hét tanteremben folyik, ebből három szakterem /biológia-földrajz, kémia-fizika, számítástechnika/. A gázfűtéses, vízvezetékes, csatornahálózattal ellátott, jól felszerelt és otthonosan díszített iskola megfelelő körülményeket biztosít az oktató-nevelő munkához.

Az olaszfalui Villax Ferdinánd Általános Iskola 2009-től a zirci Reguly Antal Általános Iskola tagintézménye. Jelenleg 6 évfolyammal működik. Az oktatás délelőtti munkarendben történik, délután 2 napközis csoport működik a szülők igényének megfelelően. A diákok részére étkezési lehetőséget, és reggel 7 órától ügyeletet biztosítanak.

A Villax Ferdinánd Általános Iskolába járó gyermekek korszerű szaktantermekben tanulnak, modern számítógépes teremben /15 számítógép/ sajátítják el a számítógépes alapismereteket és ismerkedhetnek az Internetes világgal. Emellett két tanteremben interaktív tábla is segíti a munkát.

Az 1999-ben épített 96 négyzetméter alapterületű tornaterem nemcsak testedzéseknek, de kulturális rendezvényeknek is helyet biztosít. A terem fiú és lányöltözővel, vizesblokkal és sportszertárral felszerelt.

Az iskolához egy oktató és pihenőpark tartozik, kinti tanórák megtartására is alkalmas pergolával.

Az iskola rendelkezésére áll a futballpálya és a kézilabdapálya, melyet a falu lakói is használhatnak.

Pályázatok

A Bakony a mi otthonunk!Bakonybél Község ÖnkormányzataOlaszfalu csapadékvíz-elvezetés fejlesztése – II. ütemMagyar Falu ProgramOlaszfalu Kék-kereszti bekötő út felújításaHumán szolgáltatások fejlesztéseOlaszfalu csapadékvíz-elvezetésének fejlesztése

Európai Regionális Fejlesztési Alap

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

E-ÖNKORMÁNYZAT PORTÁL